Afspraak maken
Bereikbaar op: +31 (0)43 20 50 100 Vanaf 09:00 bereikbaar
WhatsApp ons
Gratis consult
Change language

Tatoeage

Een mooie tatoeage waar u spijt van hebt? Of heeft u het gevoel dat de tatoeage niet meer bij u past? Er is een eenvoudige manier om ze te verwijderen. Het laseren van tatoeages is een veilige en effectieve methode.

 

 

Hoe werkt het verwijderen van tatoeages met laser?

Tatoeages behandelen we met een Q-switched Nd:YAG-laser. Het pigment van de tatoeages neemt de energie van de laserstraal op. Daardoor verbrijzelt het pigment in kleine stukjes. Dan kan het lichaam de verbrijzelde pigmentstukjes opruimen. Uiteindelijk zal de tatoeage dan langzaam verdwijnen.

 

Wat is het resultaat?

Het resultaat van iedere afzonderlijke behandeling is steeds na 10-20 dagen zichtbaar. Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt. Bijvoorbeeld omdat een kleurrijke tattoo meer behandelingen vraagt. Ook is het soms niet mogelijk om de tatoeage voor 100% te verwijderen. In uitzonderlijke gevallen reageert iemand niet op de behandeling. Dan zijn er uitzonderlijke kleuren, synthetische stoffen of niet-afbreekbare metaaldeeltjes gebruikt. Uiteindelijk hangt het te verwachten resultaat af van:

  • Het type tatoeage: want een amateur-tatoeage bevat meestal minder inkt dan een professioneel gezette tatoeage;
  • De diepte en leeftijd van de tatoeage;
  • De gebruikte inkt: want de precieze reactie van een inktsoort in de huid is nooit precies te voorspellen;
  • De kleur: verschillende kleuren vereisen een verschillende aanpak;
  • De locatie: want op gevoelige plekken wordt minder energie gebruikt. Er zijn dan meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te bereiken;
  • De gevoeligheid van de huid;
  • De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar;
  • De reactie van uw eigen afweersysteem.

Wat merk ik na de behandeling?

Tijdens en direct na de behandeling verkleurt het behandelde gebied wit. Dit verdwijnt na ongeveer 30 minuten. Dan ziet de tatoeage er weer uit zoals voor de behandeling. Vervolgens breekt het lichaam de inkt af gedurende enkele weken. De huid kan wel nog wat rood en gloeiend aanvoelen. Soms ontwikkelen zich korstjes of blaren, maar dit is een normale reactie. De behandelde huid kan na een tijdje lichter van kleur worden. Na enkele maanden kleurt dit meestal weer bij. Soms blijft de lichte verkleuring bestaan.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In de meeste gevallen zijn er 6-10 behandelingen nodig. Soms zijn er meer dan 10 behandelingen nodig om de tatoeage te kunnen verwijderen. Het aantal behandelingen hangt sterkt af van de eerder beschreven factoren.

 

Is het verwijderen van een tatoeage pijnlijk?

Het verwijderen van tattoos met laser kan gevoelig zijn. Daarom wordt er tijdens de behandeling altijd gewerkt met koeling. Tevens is er door de huid te koelen veel minder kans op vorming van blaren achteraf. Koelen maakt de behandeling dus ook veiliger.

 

Wat kost een behandeling?

De prijzen beginnen bij 75 euro per behandeling. De prijs is afhankelijk van de grootte van de tattoo. De volledige prijslijst vindt u hier.Plan direct uw gratis consult

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Blijf op de hoogte van Kliniek aan de Maas

    Wij respecteren uw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.