Afspraak maken
Bereikbaar op: +31 (0)43 20 50 100 Vanaf 09:00 bereikbaar
WhatsApp ons
Gratis consult
Change language
13 november 2017

Daphne Biesheuvel was een van de eersten die bij Kliniek aan de Maas een behandeling met XL Hair onderging. Lees hier haar ervaringen!

 

Waarom ben je gestart met deze behandeling?

Mijn haar begon behoorlijk dun te worden, op sommige plekken werd ik zelfs kaal. Ik was al voor behandelmethoden bij mijn dermatoloog geweest, maar dat deze behandeling bestond was eigenlijk een verrassing. Ik ben op aanraden van mijn huisarts met deze behandeling in aanraking gekomen.

 

Kun je vertellen hoe het in zijn werk gaat?

Je komt binnen en krijgt dan een intake waarin besproken wordt wat je kunt verwachten. Er wordt door middel van een kleine naald in een soort pistool een speciale vloeistof ingebracht in de hoofdhuid. Per behandeling wordt er een ampul van 5 mg gebruikt om om de zoveel cm iets in te spuiten. Ze beginnen in het midden en werken dan langzaam naar de zijkant toe. Ik heb 10 behandelingen gehad, telkens om de 2 weken. In totaal ben ik tot nu toe ongeveer een halfjaar bezig geweest.

 

Hoe heb je de behandeling ervaren?

De eerste behandelingen waren helemaal niet pijnlijk, maar naarmate de behandelingen vorderden, werd mijn hoofdhuid wat gevoeliger. Ook dit was eenvoudig op te lossen. De arts heeft mij een verdovingszalfje voorgeschreven dat ik een half uur voor de behandeling moest aanbrengen. Vervolgens heb ik geen last meer gehad. Het enige wat een beetje prikte was de alcohol die na de behandelingen werd aangebracht om te ontsmetten. Ik werd echt op mijn gemak gesteld, ook als het pijn deed.

 

Zijn en voor- en nadelen aan deze behandeling?

Het belangrijkste pluspunt is dat het resultaat er echt mag zijn. Een ander pluspunt vind ik de locatie van de kliniek, prachtig! Een minpunt is dat je je haar gedurende de behandelingen niet kunt verven, ik vond het wel vervelend dat ik langzaam grijs werd.

 

Vanaf wanneer zag je verschil?

Na een maand of 3/4 kwamen er stoppeltjes tevoorschijn op de behandelde plekken. Eerder merkte zowel ik als de behandelaar al dat mijn bestaande haar dikker aan het worden was.

 

Ga je nog door met de behandeling?

Ja! De volgende afspraken staan al gepland. Ik ga nu om de 3 maanden (dus 4 keer per jaar) terug voor onderhoud.

 

Ben je tevreden met het resultaat tot nu toe?

Ja, heel tevreden. Ik hoef niet meer steeds mijn haar zo te föhnen dat de kale plekken niet zichtbaar zijn. Meer gemak dus. De behandeling is echt een aanrader als je last hebt van kale plekken of dunner wordend haar.

Blijf op de hoogte van Kliniek aan de Maas

    Wij respecteren uw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.