Afspraak maken
Bereikbaar op: +31 (0)43 20 50 100 Morgen vanaf: 09:00 bereikbaar
WhatsApp ons
Gratis consult
Change language

Botox® – Tongeren

De laatste decennia is gebleken dat het werkingsmechanisme van Botox® niet alleen voor medische doeleinden wordt ingezet. Het kan ook ter bestrijding van huidverouderingsverschijnselen worden gebruikt. De artsen van Kliniek aan de Maas gebruiken Azzalure®, Bocouture® en Botox®. Voor het leesgemak gebruiken we in de tekst de korte en bekende term ‘botox®’.

 

Op slechts 30 minuten rijden van Tongeren kunt u bij Kliniek aan de Maas in alle rust terecht voor een behandeling met Botox®. Uw privacy is gegarandeerd, u kunt parkeren op onze eigen parkeerplaats.

 

De werking van Botox®

Botulinetoxine (beter bekend als ‘botox®’) laat spieren ontspannen en zorgt daarmee voor verzachting van rimpels. Fronsrimpels, voorhoofdslijnen, kraaienpootjes en een onrustige kin kunnen op den duur beschadiging van de huid geven door de constante, vaak onbewuste, druk op de huid. Door een behandeling met botulinetoxine laten we de spieren die de druk veroorzaken ontspannen. Dat geeft u weer een frisse en minder strenge uitdrukking. Er zijn ook medische indicaties voor botulinetoxine.

 

Lees in de blog over de verschillen tussen botulinetoxine en fillersToepassing

Bij rimpels in het gelaat als gevolg van huidveroudering en spieractie kan botox uitkomst bieden, denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Met botulinetoxine kunnen ook de wenkbrauwen, de neustop en de mondhoeken iets worden gelift. De scheerspier (verticale spieren in de hals) kan ook hiermee worden behandeld. Deze behandeling veroorzaakt tevens een kleine lift rond de onderkaak. De ‘gummy smile’ kan ook eenvoudig behandeld worden. Hiermee wordt bedoeld dat er te veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen.

 

Voor de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van uw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt u geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag u geen alcohol nuttigen. Verder wordt voor een behandeling uw medische voorgeschiedenis gecontroleerd. De arts zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling als ook de resultaten ervan beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Botulinetoxine wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met botulinetoxine mag niet korter dan 3 weken geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen hebt kan het effect van botulinetoxine versterken of verminderen.
 • Als u in het verleden injecties met permanente fillers heeft gehad, is de kans op complicaties na een volgende behandeling groter. Ook als u nu kiest voor een product met tijdelijke werkzaamheid.

Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts van Kliniek aan de Maas om u met botulinetoxine te behandelen. Het gezicht wordt gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. De arts zal u daarna vragen om een aantal mimiekbewegingen te maken zodat hij goed in staat is de te behandelen spieren te lokaliseren. De botulinetoxine wordt dan geïnjecteerd met een zeer fijne naald. De behandeling zelf duurt 10-15 minuten. Houd er rekening mee dat een behandeling met botulinetoxine een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.

Nazorg

Enkele zaken om u aan te houden na de behandeling:

 • Eerste 2 uur: ga niet met het hoofd plat liggen, dit om ongewenste neveneffecten te voorkomen
 • Eerste 24 uur: masseer de plek van injectie niet en beoefen geen intensieve sporten
 • Eerste 2-3 dagen: Stel u zelf niet bloot aan een warmtebron als zonnebank, sauna of langdurig direct zonlicht op uw huid

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan. Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.

Duur van de behandeling

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een behandeling met injectables duurt, afhankelijk van hoe uitgebreid de behandeling is, (15-60) minuten.

Resultaat

Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van circa twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren. De artsen van Kliniek aan de Maas gaan voor een natuurlijk resultaat. U mag rekenen op een deskundig advies om de mooiste versie van uzelf naar boven te halen. Méér is tenslotte niet altijd béter.

Veiligheid

Botox® wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor medische doeleinden. In die lange tijd is er geen bewijs gevonden voor schadelijke effecten op het lichaam. De medewerkers van Kliniek aan de Maas werken uitsluitend met de beste producten en technieken. Zij worden voortdurend getraind om hun kennis en kunde op peil te houden. Dat verzekert u van een veilige behandeling.

Pijn

Een behandeling met injectables is niet pijnloos, maar is goed te verdragen. In veel gevallen kunt u ervoor kiezen om met verdoving te werken.

 

Tarieven

Botox is een merknaam. Met Botox wordt hier bedoeld: Botuline toxine Type A in één van de drie merken: Botox, Bocouture en Azzalure


 • Behandeling
  Prijs
  Omschrijving
 • ½ zone/mini-botox
  € 100,-
 • 1 zone
  € 165,-
 • 1,5 zone
  € 230,-
 • 2 zones
  € 290,-
 • 2,5 zone
  € 355,-
 • 3 zones
  € 415,-
 • Voorhoofd light
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Wenkbrauwlift
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Gummy smile
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Bunny lines
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Putjes in de kin
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Neuspuntlift
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Omlaagtrekkende mondhoeken
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Voorhoofd
  € 165,-
  1 zone
 • Frons
  € 165,-
  1 zone
 • Kraaienpootjes
  € 165,-
  1 zone
 • Nefertitilift (platysmabanden in de hals)
  € 290,-
  2 zones
 • Hoekige kaken ronder maken
  € 290,-
  2 zones
 • Hyperhidrosis (overmatig zweten)
  € 475,-
 • Tandenknarsen
  € 290,-
 • Migraine
  € 165,- tot 290,-

Veelgestelde vragen

 

Wat is Botulinetoxine?

Botulinetoxine remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen waardoor spieren minder goed kunnen samentrekken. Zo kunnen de behandelde spieren geen rimpels meer in de huid trekken. De hoeveelheid botulinetoxine die hiervoor nodig is, is aanzienlijk minder dan de hoeveelheid die voor medische doeleinden wordt gebruikt. Er zijn geen ernstige bijwerkingen te verwachten, omdat deze bij hogere doseringen evenmin voorkomen.


Waar wordt Botulinetoxine voor gebruikt?

Bij rimpels in het gelaat als gevolg van huidveroudering en spieractie kan botox uitkomst bieden, denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Met botulinetoxine kunnen tenslotte de wenkbrauwen, de neustop en de mondhoeken iets worden gelift. De scheerspier (verticale spieren in de hals) kan ook hiermee worden behandeld. Deze behandeling veroorzaakt tevens een kleine lift rond de onderkaak. De ‘gummy smile’ kan ook eenvoudig behandeld worden. Hiermee wordt bedoeld dat er te veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen.

 1. Kraaienpootjes
 2. Verlengde kraaienpootjes
 3. Fronsrimpels
 4. Voorhoofdsrimpels
 5. Wenkbrauwlift
 6. Bunny lines (rimpeltjes op de neusrug)
 7. Lift van de neustip
 8. Rokersrimpels rond de mond
 9. Mini-lift van de onderste gelaatshelft
 10. Marionettenplooien/afhangende mondhoeken
 11. Groeven, putjes en/of rimpels in de kin
 12. Gummy smile (zicht op het tandvlees bij lachen)
 13. Horizontale rimpels boven de lip
 14. Horizontale liplijnen
 15. Platysmabanden in de hals (scheerspier)
 16. Horizontale halslijnen
 17. Rimpels in de hals
 18. Rimpels in het decolleté
 19. Te hoekige kaken door te fors ontwikkelde kauwspieren


Wat gaat vooraf aan een behandeling?

De arts zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling als ook de resultaten ervan beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Botulinetoxine wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met botulinetoxine mag niet korter dan 3 weken geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen hebt kan het effect van botulinetoxine versterken of verminderen.
 • Als u in het verleden injecties met permanente fillers heeft gehad, is de kans op complicaties na een volgende behandeling groter. Ook als u nu kiest voor een product met tijdelijke werkzaamheid.

Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts van Kliniek aan de Maas om u met botulinetoxine te behandelen.


Wanneer zie ik het resultaat?

Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van circa twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Het gezicht wordt gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. De arts zal u daarna vragen om een aantal mimiekbewegingen te maken zodat hij goed in staat is de te behandelen spieren te lokaliseren. De botulinetoxine wordt dan geïnjecteerd met een zeer fijne naald. De behandeling zelf duurt 10-15 minuten.   Houd er rekening mee dat een behandeling met botulinetoxine een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.


Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Enkele zaken om u aan te houden na de behandeling:

 • Eerste 2 uur: ga niet met het hoofd plat liggen, dit om ongewenste neveneffecten te voorkomen
 • Eerste 24 uur: masseer de plek van injectie niet en beoefen geen intensieve sporten
 • Eerste 2-3 dagen: Stel u zelf niet bloot aan een warmtebron als zonnebank, sauna of langdurig direct zonlicht op uw huid

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan. Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.


Behoud ik mijn eigen natuurlijke uitstraling?

Ja, de artsen van Kliniek aan de Maas gaan voor een natuurlijk resultaat. U mag rekenen op een deskundig advies om de mooiste versie van uzelf naar boven te halen. Méér is tenslotte niet altijd béter.


[:nl]Is Botulinetoxine veilig?[:]

Ja, Botox wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor medische doeleinden. In die lange tijd is er geen bewijs gevonden voor schadelijke effecten op het lichaam.


Toepassingen

Toepassing

Bij rimpels in het gelaat als gevolg van huidveroudering en spieractie kan botox uitkomst bieden, denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Met botulinetoxine kunnen ook de wenkbrauwen, de neustop en de mondhoeken iets worden gelift. De scheerspier (verticale spieren in de hals) kan ook hiermee worden behandeld. Deze behandeling veroorzaakt tevens een kleine lift rond de onderkaak. De ‘gummy smile’ kan ook eenvoudig behandeld worden. Hiermee wordt bedoeld dat er te veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen.

 


Voor de behandeling

Voor de behandeling

Aan een behandeling gaat een kosteloze intake met een screening van uw gezondheid vooraf. Tijdens de intake wordt het te behandelen gebied en de methode van behandeling bepaald. Tevens wordt u geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. 24 uur voor een behandeling mag u geen alcohol nuttigen. Verder wordt voor een behandeling uw medische voorgeschiedenis gecontroleerd. De arts zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling als ook de resultaten ervan beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Botulinetoxine wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met botulinetoxine mag niet korter dan 3 weken geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen hebt kan het effect van botulinetoxine versterken of verminderen.
 • Als u in het verleden injecties met permanente fillers heeft gehad, is de kans op complicaties na een volgende behandeling groter. Ook als u nu kiest voor een product met tijdelijke werkzaamheid.

Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts van Kliniek aan de Maas om u met botulinetoxine te behandelen. Het gezicht wordt gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. De arts zal u daarna vragen om een aantal mimiekbewegingen te maken zodat hij goed in staat is de te behandelen spieren te lokaliseren. De botulinetoxine wordt dan geïnjecteerd met een zeer fijne naald. De behandeling zelf duurt 10-15 minuten. Houd er rekening mee dat een behandeling met botulinetoxine een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.


Nazorg

Nazorg

Enkele zaken om u aan te houden na de behandeling:

 • Eerste 2 uur: ga niet met het hoofd plat liggen, dit om ongewenste neveneffecten te voorkomen
 • Eerste 24 uur: masseer de plek van injectie niet en beoefen geen intensieve sporten
 • Eerste 2-3 dagen: Stel u zelf niet bloot aan een warmtebron als zonnebank, sauna of langdurig direct zonlicht op uw huid

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan. Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.


Duur behandeling

Duur van de behandeling

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een behandeling met injectables duurt, afhankelijk van hoe uitgebreid de behandeling is, (15-60) minuten.


Resultaat

Resultaat

Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van circa twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren. De artsen van Kliniek aan de Maas gaan voor een natuurlijk resultaat. U mag rekenen op een deskundig advies om de mooiste versie van uzelf naar boven te halen. Méér is tenslotte niet altijd béter.


Veiligheid

Veiligheid

Botox® wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor medische doeleinden. In die lange tijd is er geen bewijs gevonden voor schadelijke effecten op het lichaam. De medewerkers van Kliniek aan de Maas werken uitsluitend met de beste producten en technieken. Zij worden voortdurend getraind om hun kennis en kunde op peil te houden. Dat verzekert u van een veilige behandeling.


Pijn

Pijn

Een behandeling met injectables is niet pijnloos, maar is goed te verdragen. In veel gevallen kunt u ervoor kiezen om met verdoving te werken.

 


Tarieven
 • Behandeling
  Prijs
  Omschrijving
 • ½ zone/mini-botox
  € 100,-
 • 1 zone
  € 165,-
 • 1,5 zone
  € 230,-
 • 2 zones
  € 290,-
 • 2,5 zone
  € 355,-
 • 3 zones
  € 415,-
 • Voorhoofd light
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Wenkbrauwlift
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Gummy smile
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Bunny lines
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Putjes in de kin
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Neuspuntlift
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Omlaagtrekkende mondhoeken
  € 100,-
  ½ zone/mini-botox
 • Voorhoofd
  € 165,-
  1 zone
 • Frons
  € 165,-
  1 zone
 • Kraaienpootjes
  € 165,-
  1 zone
 • Nefertitilift (platysmabanden in de hals)
  € 290,-
  2 zones
 • Hoekige kaken ronder maken
  € 290,-
  2 zones
 • Hyperhidrosis (overmatig zweten)
  € 475,-
 • Tandenknarsen
  € 290,-
 • Migraine
  € 165,- tot 290,-

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Wat is Botulinetoxine?

Botulinetoxine remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen waardoor spieren minder goed kunnen samentrekken. Zo kunnen de behandelde spieren geen rimpels meer in de huid trekken. De hoeveelheid botulinetoxine die hiervoor nodig is, is aanzienlijk minder dan de hoeveelheid die voor medische doeleinden wordt gebruikt. Er zijn geen ernstige bijwerkingen te verwachten, omdat deze bij hogere doseringen evenmin voorkomen.


Waar wordt Botulinetoxine voor gebruikt?

Bij rimpels in het gelaat als gevolg van huidveroudering en spieractie kan botox uitkomst bieden, denk aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Met botulinetoxine kunnen tenslotte de wenkbrauwen, de neustop en de mondhoeken iets worden gelift. De scheerspier (verticale spieren in de hals) kan ook hiermee worden behandeld. Deze behandeling veroorzaakt tevens een kleine lift rond de onderkaak. De ‘gummy smile’ kan ook eenvoudig behandeld worden. Hiermee wordt bedoeld dat er te veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen.

 1. Kraaienpootjes
 2. Verlengde kraaienpootjes
 3. Fronsrimpels
 4. Voorhoofdsrimpels
 5. Wenkbrauwlift
 6. Bunny lines (rimpeltjes op de neusrug)
 7. Lift van de neustip
 8. Rokersrimpels rond de mond
 9. Mini-lift van de onderste gelaatshelft
 10. Marionettenplooien/afhangende mondhoeken
 11. Groeven, putjes en/of rimpels in de kin
 12. Gummy smile (zicht op het tandvlees bij lachen)
 13. Horizontale rimpels boven de lip
 14. Horizontale liplijnen
 15. Platysmabanden in de hals (scheerspier)
 16. Horizontale halslijnen
 17. Rimpels in de hals
 18. Rimpels in het decolleté
 19. Te hoekige kaken door te fors ontwikkelde kauwspieren


Wat gaat vooraf aan een behandeling?

De arts zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan de behandeling als ook de resultaten ervan beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Botulinetoxine wordt niet gebruikt indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Een eerdere behandeling met botulinetoxine mag niet korter dan 3 weken geleden zijn.
 • Bepaalde medicatie die u neemt of recent genomen hebt kan het effect van botulinetoxine versterken of verminderen.
 • Als u in het verleden injecties met permanente fillers heeft gehad, is de kans op complicaties na een volgende behandeling groter. Ook als u nu kiest voor een product met tijdelijke werkzaamheid.

Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts van Kliniek aan de Maas om u met botulinetoxine te behandelen.


Wanneer zie ik het resultaat?

Ongeveer drie dagen na de behandeling is 50% van het eindresultaat reeds zichtbaar. Het optimale resultaat kunt u na verloop van circa twee weken na de behandeling verwachten. Het cosmetisch effect blijft vervolgens drie tot zes maanden behouden, afhankelijk van het aantal behandelingen en de kracht van de spieren.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Het gezicht wordt gedesinfecteerd om infecties te voorkomen. De arts zal u daarna vragen om een aantal mimiekbewegingen te maken zodat hij goed in staat is de te behandelen spieren te lokaliseren. De botulinetoxine wordt dan geïnjecteerd met een zeer fijne naald. De behandeling zelf duurt 10-15 minuten.   Houd er rekening mee dat een behandeling met botulinetoxine een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.


Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Enkele zaken om u aan te houden na de behandeling:

 • Eerste 2 uur: ga niet met het hoofd plat liggen, dit om ongewenste neveneffecten te voorkomen
 • Eerste 24 uur: masseer de plek van injectie niet en beoefen geen intensieve sporten
 • Eerste 2-3 dagen: Stel u zelf niet bloot aan een warmtebron als zonnebank, sauna of langdurig direct zonlicht op uw huid

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan. Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.


Behoud ik mijn eigen natuurlijke uitstraling?

Ja, de artsen van Kliniek aan de Maas gaan voor een natuurlijk resultaat. U mag rekenen op een deskundig advies om de mooiste versie van uzelf naar boven te halen. Méér is tenslotte niet altijd béter.


[:nl]Is Botulinetoxine veilig?[:]

Ja, Botox wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor medische doeleinden. In die lange tijd is er geen bewijs gevonden voor schadelijke effecten op het lichaam.Anderen bekeken ook:
Impressies Kliniek aan de Maas

Blijf op de hoogte van Kliniek aan de Maas

    Wij respecteren uw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.