Afspraak maken
Bereikbaar op: +31 (0)43 20 50 100 Vanaf 09:00 bereikbaar
WhatsApp ons
Gratis consult
Change language

Microneedling

Een gezonde huid is een groot goed. Onbewust is de huid het eerste wat men bij een ander ziet. Met microneedling bereikt u die frisse, strakke huid, vrij van fijne rimpeltjes en vlekjes.

 

Microneedling is een revolutionaire nieuwe techniek op het gebied van huidvertering. Het biedt het resultaat van huidvernieuwing, echter zonder de huid te beschadigen. De Dermapen 4 is een uniek apparaat speciaal bedoeld voor microneedling. Deze beschikt over zeer kleine, steriele naaldjes die vibreren in de huid. De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, waardoor er op een gecontroleerde manier kleine microkanaaltjes worden gemaakt. In reactie op de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces in de diepere huidlagen in gang gezet. Daardoor worden nieuwe collageen- en elastinevezels aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en oogt egaler, frisser en stralender. De microkanaaltjes zorgen tevens voor een verhoogde opname capaciteit van de huid, waardoor producten met werkzame stoffen optimaal door de huid kunnen worden opgenomen. De techniek maakt de Dermapen 4 zeer geschikt om gecombineerd te worden met andere behandelingen.

 

Kliniek aan de Maas is gespecialiseerd in microneedling. Alle behandelingen worden uitgevoerd op een zo veilig mogelijke manier en met de beste kwaliteit materialen. Onze medewerkers worden voortdurend geschoold om hun kennis en kunde op peil te houden. Heeft u vragen over een behandeling? Maak een afspraak en stel uw vragen tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult.Werking

De Dermapen 4 beschikt over zeer kleine, steriele naaldjes die vibreren in de huid. De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, waardoor er op een gecontroleerde manier kleine microkanaaltjes worden gemaakt. In reactie op de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces in de diepere huidlagen in gang gezet. Daardoor worden nieuwe collageen- en elastinevezels aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en oogt egaler, frisser en stralender. De microkanaaltjes zorgen tevens voor een verhoogde opname capaciteit van de huid, waardoor producten met werkzame stoffen optimaal door de huid kunnen worden opgenomen.

Toepassing

De behandeling wordt gebruikt voor huidverjonging, huidverstrakking en verfrissing van het gezicht, hals en decolleté. De behandeling is uitermate geschikt voor een doffe huid, zonbeschadigde huid, grove poriën, rimpels, verslapte huid, (acne)littekens en striae (striemen). Rimpels en lijnen zullen verzachten, maar niet altijd geheel verdwijnen.

Voor de behandeling

De behandelaar zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: roodheid, zwelling, gevoeligheid jeuk en een lichte schilfering van de huid. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.

Er zal een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan van invloed zijn op de behandeling. Informeer de arts daarom volledig.

Er zal ook een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de behandelaar van Kliniek aan de Maas om u met de Dermapen 4 te behandelen.

 

Zes weken voor en na de behandeling is het erg belangrijk om niet onbeschermd in de zon te gaan. Probeer dus uit de zon te blijven en smeer altijd met een SFP >30. Uw huid wordt voor de behandeling gereinigd en ontsmet. Voor de behandelaar is het prettig als u niet te veel make-up op heeft.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen, alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Dit gevoel zal dezelfde dag al afnemen. De roodheid is tevens goed te camoufleren met minerale make up. Ook kan uw huid na een aantal dagen gaan schilferen. De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

In de eerste dagen na de behandeling adviseren we u 2 nazorg producten te gebruiken, de Hydrating Crème en Broad Spectrum SPF 50 van ZO Skin Health. Hierdoor zal de huid sneller herstellen en tevens goed beschermd zijn. Het is belangrijk om tot 6 weken niet onbeschermd de zon in te gaan.

Duur

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een behandeling met microneedling duurt, afhankelijk van de grootte van het gebied, 20-30 minuten.

Resultaat

De behandeling heeft het meeste effect wanneer er vroegtijdig mee begonnen wordt, zo rond de 35 jaar. Een doffe, grauwe huid, zoals een rokershuid, zal verfrissen. Daarnaast kunnen kleine rimpeltjes worden aangepakt. Het wordt aanbevolen de behandeling in de vorm van een kuur te doen. Elke vier weken gedurende 4-6 keer. Daarna kan met enkele behandelingen per jaar het effect onderhouden worden.

Veiligheid

Een behandeling met microneedling is veilig. De medewerkers van Kliniek aan de Maas werken uitsluitend met de beste producten en technieken. Zij worden voortdurend getraind om hun kennis en kunde op peil te houden. Dat verzekert u van een veilige behandeling.

Pijn

Nee, de behandeling is niet volledig pijnloos, maar over het algemeen wel goed te verdragen. De behandeling wordt als gevoeliger ervaren wanneer de naaldjes dieper de huid in worden gebracht. Tijdens de behandeling kan de diepte van de naaldjes worden gepast. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème worden aangebracht.

Tarieven

Een zone is het gelaat, de hals of het decolleté.


 • Behandeling
  Prijs
  Omschrijving
 • Gelaat
  € 200,-
 • Gelaat met skinbooster (mesotherapie)
  € 275,-
 • Hals
  € 200,-
 • Hals met skinbooster (mesotherapie)
  € 275,-
 • Littekens
  € 100,-
  prijs afhankelijk van grootte

Veelgestelde vragen

Wat is microneedling

Microneedling is een behandeling, waarbij door middel van kleine prikjes een vloeistof met daarin werkstoffen in de middelste huidlaag worden ingesluisd. De basis van de vloeistof is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Daarnaast zorgt microneedling er voor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en de bloedcirculatie op gang komt.


Waar wordt microneedling voor gebruikt

Microneedling wordt gebruikt om de huid te verjongen. Het wordt toegepast bij:

 • Fijne rimpels
 • Droge, doffe of ruwe huid
 • Striae
 • Cellulite
 • Slappe huid, bijvoorbeeld in de hals
 • Littekens

De meest geschikte plaatsen om microneedling toe te passen zijn het gezicht, hals, buik, benen en dijen.


Wat is het resultaat

De behandeling heeft het meeste effect wanneer er vroegtijdig mee begonnen wordt, zo rond de 35 jaar. Een doffe, grauwe huid, zoals een rokershuid, zal verfrissen. Daarnaast kunnen kleine rimpeltjes worden aangepakt. Het wordt aanbevolen de behandeling in de vorm van een kuur te doen. Elke twee weken gedurende 6-10 keer. Daarna kan met enkele behandelingen per jaar het effect onderhouden worden.


Wat gaat vooraf aan een behandeling?

De arts of huidspecialist zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts of huidspecialist van Kliniek aan de Maas om u met microneedling te behandelen.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Met een kopje met 11 naaldjes worden oppervlakkige prikjes gegeven waarbij een vloeistof wordt ingesluisd die naast hyaluronzuur ook vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten kan bevatten. De samenstelling van de vloeistof is afhankelijk van de te behandelen probleemzone. De pen met 11 naaldjes maakt al vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid steviger en gladder. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.


Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

De eerste dag na de behandeling kan het behandelde gebied rood zijn. Dit is een gevolg van de behandeling en trekt ook snel weer weg. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.   Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.


Werking

Werking

De Dermapen 4 beschikt over zeer kleine, steriele naaldjes die vibreren in de huid. De diepte van de naaldjes kan in millimeters worden afgesteld, waardoor er op een gecontroleerde manier kleine microkanaaltjes worden gemaakt. In reactie op de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces in de diepere huidlagen in gang gezet. Daardoor worden nieuwe collageen- en elastinevezels aangemaakt. De huid wordt steviger en voller en oogt egaler, frisser en stralender. De microkanaaltjes zorgen tevens voor een verhoogde opname capaciteit van de huid, waardoor producten met werkzame stoffen optimaal door de huid kunnen worden opgenomen.


Toepassing

Toepassing

De behandeling wordt gebruikt voor huidverjonging, huidverstrakking en verfrissing van het gezicht, hals en decolleté. De behandeling is uitermate geschikt voor een doffe huid, zonbeschadigde huid, grove poriën, rimpels, verslapte huid, (acne)littekens en striae (striemen). Rimpels en lijnen zullen verzachten, maar niet altijd geheel verdwijnen.


Voor de behandeling

Voor de behandeling

De behandelaar zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: roodheid, zwelling, gevoeligheid jeuk en een lichte schilfering van de huid. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.

Er zal een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Uw medische toestand kan van invloed zijn op de behandeling. Informeer de arts daarom volledig.

Er zal ook een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de behandelaar van Kliniek aan de Maas om u met de Dermapen 4 te behandelen.

 

Zes weken voor en na de behandeling is het erg belangrijk om niet onbeschermd in de zon te gaan. Probeer dus uit de zon te blijven en smeer altijd met een SFP >30. Uw huid wordt voor de behandeling gereinigd en ontsmet. Voor de behandelaar is het prettig als u niet te veel make-up op heeft.


Nazorg

Nazorg

Na de behandeling kan de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen, alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Dit gevoel zal dezelfde dag al afnemen. De roodheid is tevens goed te camoufleren met minerale make up. Ook kan uw huid na een aantal dagen gaan schilferen. De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

In de eerste dagen na de behandeling adviseren we u 2 nazorg producten te gebruiken, de Hydrating Crème en Broad Spectrum SPF 50 van ZO Skin Health. Hierdoor zal de huid sneller herstellen en tevens goed beschermd zijn. Het is belangrijk om tot 6 weken niet onbeschermd de zon in te gaan.


Duur behandeling

Duur

Bij binnenkomst wordt u ontvangen aan de receptie. De receptioniste zorgt voor een juiste en veilige verwerking van uw gegevens. Indien nodig worden er foto’s gemaakt voor in uw dossier. U neemt plaats in onze wachtruimte waar u door uw behandelaar wordt opgehaald. U kunt hier tevens plaatsnemen als u na uw behandeling nog even wilt wachten alvorens u naar huis gaat. Een behandeling met microneedling duurt, afhankelijk van de grootte van het gebied, 20-30 minuten.


Resultaat

Resultaat

De behandeling heeft het meeste effect wanneer er vroegtijdig mee begonnen wordt, zo rond de 35 jaar. Een doffe, grauwe huid, zoals een rokershuid, zal verfrissen. Daarnaast kunnen kleine rimpeltjes worden aangepakt. Het wordt aanbevolen de behandeling in de vorm van een kuur te doen. Elke vier weken gedurende 4-6 keer. Daarna kan met enkele behandelingen per jaar het effect onderhouden worden.


Veiligheid

Veiligheid

Een behandeling met microneedling is veilig. De medewerkers van Kliniek aan de Maas werken uitsluitend met de beste producten en technieken. Zij worden voortdurend getraind om hun kennis en kunde op peil te houden. Dat verzekert u van een veilige behandeling.


Pijn

Pijn

Nee, de behandeling is niet volledig pijnloos, maar over het algemeen wel goed te verdragen. De behandeling wordt als gevoeliger ervaren wanneer de naaldjes dieper de huid in worden gebracht. Tijdens de behandeling kan de diepte van de naaldjes worden gepast. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème worden aangebracht.


Tarieven
 • Behandeling
  Prijs
  Omschrijving
 • Gelaat
  € 200,-
 • Gelaat met skinbooster (mesotherapie)
  € 275,-
 • Hals
  € 200,-
 • Hals met skinbooster (mesotherapie)
  € 275,-
 • Littekens
  € 100,-
  prijs afhankelijk van grootte

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is microneedling

Microneedling is een behandeling, waarbij door middel van kleine prikjes een vloeistof met daarin werkstoffen in de middelste huidlaag worden ingesluisd. De basis van de vloeistof is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Daarnaast zorgt microneedling er voor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en de bloedcirculatie op gang komt.


Waar wordt microneedling voor gebruikt

Microneedling wordt gebruikt om de huid te verjongen. Het wordt toegepast bij:

 • Fijne rimpels
 • Droge, doffe of ruwe huid
 • Striae
 • Cellulite
 • Slappe huid, bijvoorbeeld in de hals
 • Littekens

De meest geschikte plaatsen om microneedling toe te passen zijn het gezicht, hals, buik, benen en dijen.


Wat is het resultaat

De behandeling heeft het meeste effect wanneer er vroegtijdig mee begonnen wordt, zo rond de 35 jaar. Een doffe, grauwe huid, zoals een rokershuid, zal verfrissen. Daarnaast kunnen kleine rimpeltjes worden aangepakt. Het wordt aanbevolen de behandeling in de vorm van een kuur te doen. Elke twee weken gedurende 6-10 keer. Daarna kan met enkele behandelingen per jaar het effect onderhouden worden.


Wat gaat vooraf aan een behandeling?

De arts of huidspecialist zal u informeren over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. Er zal ook een medische vragenlijst met u worden ingevuld. Vul deze zo correct mogelijk in. Er zal tevens een formulier ‘Toestemming voor behandeling’ met u worden doorgenomen. Door dit formulier te ondertekenen geeft u toestemming aan de arts of huidspecialist van Kliniek aan de Maas om u met microneedling te behandelen.


Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Met een kopje met 11 naaldjes worden oppervlakkige prikjes gegeven waarbij een vloeistof wordt ingesluisd die naast hyaluronzuur ook vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten kan bevatten. De samenstelling van de vloeistof is afhankelijk van de te behandelen probleemzone. De pen met 11 naaldjes maakt al vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid steviger en gladder. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.


Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

De eerste dag na de behandeling kan het behandelde gebied rood zijn. Dit is een gevolg van de behandeling en trekt ook snel weer weg. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld zwelling, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Dit is goed te camoufleren met make-up, gebruik voor een optimale genezing de eerste dagen na de behandeling alleen minerale make-up. Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.   Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden vindt er na 2-3 weken een controle-afspraak plaats of wordt er contact met u opgenomen om het resultaat van de behandeling te bespreken. Wij doen ons uiterste best om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Mocht u desondanks niet tevreden zijn of last ervaren aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij willen dit graag van u horen en u zo nodig terugzien op het spreekuur om tot een oplossing te komen. Neem daarvoor contact met ons op. Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen via +31(0)43-2050112.Anderen bekeken ook:
Impressies Kliniek aan de Maas

Blijf op de hoogte van Kliniek aan de Maas

    Wij respecteren uw gegevens, lees meer in onze Privacy Policy.